Početna stranica Portala pravosuđa BiHOkružni sud u Banja Luci

Odluka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) od 22.10.2020. godine

23.10.2020.

 

  

 

 

Broj: 011-0-Su-20-001 622

Dana, 22.10.2020. godine

 

 

Na osnovu ovlašćenja iz člana 48. Zakona o sudovima Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 37/12, 44/15 i 100/17) i člana 8. Pravilnika o unutrašnjem sudskom poslovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 9/14, 71/17, 67/18 i 6/19), te na osnovu Zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, broj 59-1/20 od 20.10.2020. godine, kao i drugih nadležnih organa, predsjednica Okružnog suda u Banjaluci, dana 22.10.2020. godine, donosi

 

 

O D L U K U

o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19)


I

Shodno obavezi zdravstvene i epidemiološke zaštite svih zaposlenih u sudu, kao i lica koja službeno dolaze u Sud i dalje se imaju bez izuzetka sprovoditi slijedeće mjere zaštite zdravlja:

-          obavezno korištenje: korita za dezinfekciju obuće (dezobarijera), dozera sa dezinfekcionim sredstvima za ruke, te obavezno mjerenje temperature beskontaktnim toplomjerom, na ulazima u zgradu Suda, a koje mjere zaštite će se provoditi sve dok traje  epidemiološka situacija uzrokovana virusom korona (COVID – 19) u Republici Srpskoj, odnosno u Bosni i Hercegovini,

-          obavezno poštovanje mjere socijalne distance od dva metra, među prisutnima u istoj prostoriji Suda,

-          obavezno nošenje zaštitnih maske (prekrivena usta, nos i brada), tokom boravka u zgradi Suda,

-          obavezno obezbjeđenje od strane uprave suda potrebne vrste i količine adekvatnih zaštitnih i dezinfekcionih sredstava, te obavezno i redovno organizovanje dezinfekcije svih prostorija u zgradi Suda, a posebno javno dostupnih prostorija kao što su hodnici, pisarnica, protokoli, prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode, sudnice, prostorije za saslušanje, toaleti i sl.

 II

U zgradu Suda mogu ući sudije i zaposleni radnici Suda i Okružnog centra Sudske policije Banjaluka, a učesnicima u postupcima koji se vode pred ovim sudom ulazak je dozvoljen isključivo uz pisani poziv, i to neposredno pred zakazan termin.

 

Advokatima i strankama koji u zgradu Suda ulaze radi vršenja uvida u spise, kao i licima ovlašćenim za dostavljanje predmeta i pismena iz drugih sudova, republičkih i gradskih organa, ulazak je dozvoljen isključivo na šalteru kancelarije za prijem i otpremu pošte, tako da istima nije dozvoljen ulaz u prostorije sudske pisarnice.

Zaposleni radnik na obezbjeđenju i informacijama dužan je da na ulazu u službene prostorije ograniči broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u prostorijama zgrade Suda.

III

Za vrijeme rada, zabranjeno je svako okupljanje zaposlenih i nepotrebno zadržavanje u prostorijama Okružnog suda, osim u slučaju obavljanja radnih zadataka u istima.

IV

Napuštanje zgrade Suda, izvan vremena određenog za redovnu dnevnu pauzu, dopušteno je za sve zaposlene samo uz izričito odobrenje predsjednice suda, o čemu će se i dalje  voditi posebna evidencija od strane tehničkog sekretara suda.

V

Ovom odlukom stavlja se van snage odluka Okružnog suda u Banjaluci 011-0-Su-20-001 075 od 7.7.2020. godine. 

 VI

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

 

 

       Predsjednica suda

Marija Aničić - Zgonjanin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh