• logo
 • osnovna stranica
 • Okružni sud u Banjoj Luci

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
 • Rad suda
 • Zaposleni u sudu
 • Predsjednik suda

  Predsjednica suda


  Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine, tokom drugog dana sjednice, koja je održana 9. i 10. novembra 2022. godine u Sarajevu, donijelo je odluku o ponovnom imenovanju Marije Aničić-Zgonjanin na poziciju predsjednice Okružnog suda u Banjaluci, koju funkciju je obavljala i u prethodnom mandatnom periodu (od 1. 4. 2016. godine). Imenovana je preuzela dužnost dana 10. novembra 2022. godine.      


  3824 PREGLEDA

  RIJEČ PREDSJEDNICE SUDA

  26.03.2018.

  Poštovani posjetioci, dobrodošli na web stranicu Okružnog suda u Banjaluci

  U cilju boljeg međusobnog razumijevanja i komuniciranja, te ostvarenja zakonske obaveze o javnom i transparentnom radu suda, kreirali smo web stranicu Okružnog suda u Banjaluci, na kojoj možete pronaći informacije o organizaciji, načinu rada i nadležnostima ovog suda, kao i ostale relevantne informacije i aktuelnosti koje su od interesa za javnost, čime želimo dati doprinos razvoju efikasnog, transparentnog i modernog pravosudja, u procesu njegove sveobuhvatne reforme.
  Ovaj način komunikacije je put ka zadobijanju povjerenja građana u sud, u jednak pristup pravdi građana pred sudom i zakonom, u efikasno i pravovremeno rješavanje predmeta u skladu sa Ustavom, zakonima i najvišim standardima zaštite ljudskih prava i sloboda, garantovanih Ustavom i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava.

  Nadamo se da ćete posjetom našoj web stranici doći do željenih informacija, a vaša zapažanja, sugestije, primjedbe ili pohvale su nam dobrodošle, u cilju efikasnijeg i djelotvornijeg rada ovog suda, na obostrano zadovoljstvo.

                                                               

                                                               Predsjednica suda

                                                           Marija Aničić-Zgonjanin

  3639 PREGLEDA
  • 1 - 2 / 2
  • 1