Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Odjel za sudsku dokumentaciju i edukaciju

Deset godina rada Centra za sudsku dokumentaciju VSTV-a BiH

29.05.2018.

Centar za sudsku dokumentaciju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine obilježio je 27.5.2018. godine deset godina od zvaničnog otvaranja i početka rada. Povodom ovog važnog jubileja, uvažavajući značaj Centra za reformu pravosuđa u Bosni i Hercegovini, pripremljen je promotivni video.

Imajući u vidu da se Centar razvijao prema potrebama pravosuđa ali i šire javnosti, ovaj video materijal informiše o značaju baze sudskih odluka za pravnu sigurnost, ujednačavanja sudske prakse, predvidivosti sudskih sporova, kao i jednakosti građana pred zakonom.

Video možete pogledati OVDJE 


On takođe nastoji u najkraćem objasniti i druge poslove koje Centar obavlja, prvenstveno organizaciju i koordinaciju panela za ujednačavanje sudske prakse najviših sudova u Bosni i Hercegovini i koordinaciju edukacije sudija i  tužilaca iz nadležnosti VSTV-a BiH.

Brojni sadržaji koje Centar objavljuje, a koji nisu prikazani u video materijalu, javnosti su dostupni putem internet stranice https://www.pravosudje.ba/csd

Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli našem razvoju i radujemo se budućim uspjesima Centra za sudsku dokumentaciju VSTV-a BiH.

 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

CSD Afiša

Prateće fotografije

TAPIJA.jpg