Početna stranica Portala pravosuđa BiHOkružni sud u Banja Luci

PRODUŽENJE PRITVORA

17.11.2020.

Rješenjem Okružnog suda u Banjaluci od 17.11.2020. godine, produžen je pritvor prema optuženima N.D. zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članovima 22. i 37. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a nakon izricanja prvostepene presude, i to iz pritvorskih razloga propisanih članom 197. stav 1. tačke a) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, tako da pritvor može trajati najduže 9 (devet) mjeseci od dana izricanja prvostepene presude.

Ako za to vrijeme ne bude izrečena drugostepena presuda kojom se prvostepena presuda preinačuje ili potvrđuje, pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu. Ako u roku od 9 (devet) mjeseci bude izrečena drugostepena odluka kojom se prvostepena presuda ukida, pritvor može trajati najduže još 1 (jednu) godinu od izricanja drugostepene odluke.

Optuženi koji se nalazi u pritvoru, a presuda kojom mu je izrečena kazna zatvora je postala pravosnažna, ostaće u pritvoru do upućivanja na izdržavanje kazne, a najduže do isteka izrečene kazne.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh