Početna stranica Portala pravosuđa BiH



Okružni sud u Banja Luci

UKIDANJE PRITVORA I ODREĐIVANJE MJERA ZABRANE

19.03.2020.

Okružni sud u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, je dana 17.03.2020. godine, donio rješenje u krivičnom predmetu protiv osumnjičenih N.G. i J.F. kojim se ukida pritvor, koji im je određen rješenjem sudije za prethodni postupak ovog suda broj 11 0 K 026124 20 Kpp 5 od 20.02.2020.godine, zbog osnovane sumnje da su učinili krivično djelo primanja mita iz člana 319. stav 1.  Krivičnog zakonika Republike Srpske i postojanja razloga za pritvor iz člana 197. stav 1. tačka b) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, te se osumnjičeni imaju odmah pustiti na slobodu.

Osumnjičenima je određena mjera zabrane sastajanja sa određenim licima iz člana 185. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske i to: zabrana međusobnog sastajanja i komuniciranja, te zabrana sastajanja i komuniciranja sa licima koja će biti saslušani kao svjedoci.

Na osnovu člana 187. stav 4. Zakona o krivičnom postuku Republike Srpske određeno je da se osumnjičeni ne smiju približiti na manju udaljenost od 150 metara jedno drugom, niti licima sa kojima im je zabranjeno sastajanje.

Na osnovu člana 186. stav 3. Zakona o krivičnom postuku Republike Srpske, osumnjičeni su upozoreni da su dužni pridržavati se navedenih mjera zabrane i ukoliko prekrše izrečene mjere zabrane da se protiv njih može odrediti pritvor. 

Izrečene mjere zabrane traju od momenta puštanja osumnjičenih na slobodu pa sve dok za to postoji potreba i bude donesena druga odluka suda, s tim da će nadležni sudija redovno ispitivati da li je primjenjena mjera zabrane potrebna.


Vijest je napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh